Sarımsak…

sarımsağa ulaşmak için tıklayın..https://www.yedibolgedortiklim.com/taskopru-sarimsak-1

İlk yabani hayatta hayvanların bildiği ve kendilerini tedavi amacıyla kullandığı insanlık tarihi kadar eski bir bitkidir sarımsak…..
İnsanlar bu bitkiyi tanımaya başladıkça yerleşik hayatla beraber ekmeye başladılar . Bu zamandan sonra mısırda köleleri ayakta dinç tutan ve çalışmalarını hızlandıran bir etmen.

Romada erkekliğin ve savaşçı olmanın gerekli olmazsa olmazı..

vebalı günlerde vebadan koruyucu baş yardımcı …. filmlere konu olmuş şekliyle vampir kovucu..

velhasıl sarımsak doğru zamanda ve doğru usulde kullanıldığında bir çok şifaya vesile olur.
bunlardan biri özel oluşturduğumuz sır karışımdır. buradan okuyabilirsiniz..https://yedibolgedortiklim.wordpress.com/2020/03/22/bir-karisim-bin-deva/

peki her sarımsak bu kadar büyük şifaya sebep olabilir mi ?

bunca yıllık tecrübe ve araştırmalarımız her sarımsağın etkisinin aynı olmadığı içlerinde en etkililer inin açık arayla Kastamonu ilimizin Taşköprü sarımsağı olduğudur.
bu sarımsağın çok etken olmasının en büyük sebebi toprağında selenyumun çok olmasıdır. bu sebeple sarımsağın ekiminin yapıldığı yerlerde kanser vakıaları yok denecek kadar azdır. erkek çocuk doğma oranları yüksektir.

Sarımsak nelere iyi gelir ?

kanı temizler,akciğer ,karaciğer ,safra kesesi ve kalbi kuvvetlendirir. iltihabı kurutur ve bütün hastalıkları yok eder.Atardamarlarda ki kireçlenme ,daralma ve tıkanıklığı gidermek için sarımsaktan daha iyi ilaç yoktur. kurtları döker ,tüberküloz bakterisi dahil zararlı mikropları ,virüsleri ve parazitleri öldürür , tansiyonu ve ateşi düşürür ,kanı sulandırır,iştahı açar .Ateşli şişlikleri indirir ,iltihaplı yarayı kapatır; kanı kolesterolden arındır,yüz rengini güzelleştir ,salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar .bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ,genetik mutasyonlara karşı direnci arttır….

Sarımsakla ilgili yazı dizimiz devam edecek….

Lütfen web sitemize puan verin(zorunlu)

2 Comments

  1. bu güzel bilgilendirme yazısı için çok teşekkürler.sarımsağın faydalarını bildiğimi sanıyordum ama çok daha özel bir şifa kaynağıymış.taşköprü sarımsağı şöhretini haketmiş anlaşılan.

    Beğen

    Cevapla

Yorum bırakın