HASHIMOTO ve TEDAVİ TAVSİYELERİ

haşimato
HASHIMOTO HASTALIĞI NEDİR?

Hashimoto, tiroid bezinin otoimmün; yani kişinin kendi koruma mekanizmasını, tiroid dokusunu bir yabancı olarak tanıması ile ortaya çıkan bir tiroid hastalığıdır. Bu durum tiroid hormon fazlalığı yani hipertiroide yol açabilmekle beraber yıllar içinde tiroid hormon yetmezliğine de neden olabilmektedir. Hashimoto hastalığı 1912 yılında Japon bilim adamı Akira Hashimoto tarafından tanımlandığı için bu ismi almıştır.

Hashimoto hastalığı durumunda vücut tiroid bezini yok etmek için çok miktarda anti-TPO antikoru ve anti-tiroglobulin antikoru üretir. Bu antikorlar tiroid bezine bağlanarak tiroid hücrelerini harap eder. Bu arada tiroid bezine birçok iltihap hücresi birikir. İltihap sonucu tiroid hücreleri tahrip olur ve tiroid hormonu azalmaya başlar. Tiroid bezinin küçülmesiyle ortaya hormon yetmezliği çıkar.  İlk dönemde hastada ufak bir guatr ve kanda anti-TPO antikor yüksekliği varken TSH, T3 ve T4 hormonları normaldir. Daha sonra zaman içinde hastalık ilerledikçe önce başlangıç halinde tiroid yetmezliği sonra tam tiroid yetmezliği gelişir.

Hashimoto Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Hashimotoyu gösteren bir klinik bulgu yoktur. Hashimoto hastalığının oluşturduğu tiroid hormon fazlalığı ve daha sıklıkla tiroid hormon yetmezliğine bağlı bulgular kişileri doktora götürmektedir. Hashimoto da görülen belirti ve bulgular hastalığın kendine özgün değildir. En belirgin hashimoto belirtileri ise şöyledir;

  • Sıklıkla kilo alma,
  • Cilt kuruluğu,
  • Kolay üşüme,
  • Yorgunluk,
  • Kramplar,
  • Seste değişiklik
  • Ve Kabızlıktır.

Bu belirtiler pek çok hastalıkta da görülebileceği için genellikle Hashimotoyu tespit etmek zordur. Hashimoto belirtilerinden nabız sayısında düşüklük, hareketlerde yavaşlama, unutkanlık, işe odaklanmada zorluk, yavaş konuşma, gözaltlarında yüzde şişme, saç dökülmesi,  solukluk, iştahsızlık, depresyon, sinirlilik, dilde büyüme, adet düzensizlikleri de hastalarda sıklıkla görülebilmektedir. İleri düzeyde hipotirodi olan hastalarda; akciğer ve kalp zarlarında sıvı toplanması, karpal tünel sendromu, uyku apnesi, göğüslerden süt gelmesi veya bu olmaksızın prolaktin hormonunda yükselme, cinsel istekte azalma ve kan sodyum düşüklükleri de Hashimoto belirtilerinden sayılır.

Hashimoto hastalığında kolesterol düzeyi genelde yüksek olur. Bu nedenle hasta da kalp damar hastalıkları da görülebilir. İlerlemiş Hashimoto vakalarında kalp zarında (perikardit), akciğerde (plörezi) ve karında su toplaması (asit) görülebilir.

TEDAVİ İÇİN İZLENECEK TAVSİYELER:  

  • ŞİFALI BİTKİLERDEN ŞU ŞEKİLDE İSTİFADE EDİLİR:

    Bir tutam kadar Bıttım (menengiç) ve Meryemana otu  bir litre sıcak suyun içine konur iyice kaynatılır. 8 dakika kadar tam kaynatılır. Ilık olunca bu su gün boyu yudum yudum içilir.

  • 1 kg bal içine 50 gr Reyhan tohumu konur. İyice karıştırılıp cam kavanoza konulur. Bu kavanoz 15 gün arpa içinde bekletilir. 15 gün sonra sabah ve akşam aç karna bir tatlı kaşığı yenir. Bal bitene kadar devam edilir.
  • 1 litre suyun içine 12,5 gram magnezyum klorür konur. Güzelce karıştırılır. Buz dolabında saklanır. Öğle vakti bir su bardağı içilir.
  • Sırt bölgesi kalp hizasından beş parmak aşağısından kameri ayın 17. günü hacamat yapılır.
  • Kameri ayların 13-14-15. günleri oruç tutulur.
  • Ayaklar her akşam 3 litre su içine  12 yaprak defne konulur, kaynatılır. Soğuk bir şekilde olunca ayaklar içinde 20 dakika konulur.
  • Tiroid bezlerinin olduğu boğazımız sağ elle tutulur şifa niyeti ile Fatiha süresi 7 defa okunur. 40 gün devam edilir.
  • Zıplama ve koşma hareketleri ardışık yapılır.

Şifa Yaratıcının kuldaki varlığını ispat etme sebeplerinden birisidir. Şifa sabır ve şükrün ispatıdır. Hasta halde isyan etmemek, bu hastalık müddetince kazanacağı kazanımlara yoğunlaşmak gerekir. Umutsuz olmamalı. Hayat her gün bir hediyedir.

Sorularınız için: info@yedibolgedortiklim.com a mail atabilirsiniz.

https://www.yedibolgedortiklim.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s